Un dels errors freqüents que solem fer els pares és comprar als nens el mateix tipus de sabates que utilitzem nosaltres, per la qual cosa és habitual veure, per exemple nens amb xancletes o tipus crocs, quan aquest tipus de calçat hauria de destinar-se exclusivament per a moments puntuals de platja i piscina.

El recomanable és que els infants sempre utilitzin un calçat que se subjecti bé al turmell, perquè estan en constant moviment i d'aquesta manera s'enviten ensopecs, relliscades o caigudes.

Tampoc és aconsellable que aprofitem per a ells una sabata heretada perquè cada peu és diferent i la sabata adopta fàcilment les característiques de la trepitjada del propietari, la qual cosa podria causar deformacions als peus.

Cal evitar així mateix les soles massa fines o massa gruixudes i les que estiguin confeccionades amb plàstic. Per a ser segures, aquestes han de ser de goma, flexibles i antilliscants, i les sabates han de portar-se (com dèiem anteriorment) ben subjectes al peu (sigui mitjançant sivelles, cordons o velcros) però sense estrènyer, i han de permetre una correcta transpiració de la pell.