Primark ha decidit moure fitxa per no quedar-se enrere al sector del 'low cost' i obre les portes als serveis 'click and collect', que consisteix a demanar en línia i recollir la comanda en una botiga física. La companyia britànica és l'únic gegant de la moda que havia evitat vendre en línia, ja que els preus baixos eren incompatibles amb els costos de transport i distribució que comporten els lliuraments a domicili.

La decisió de Primark s'ha vist influenciada pel creixement imparable de gegants asiàtics com Aliexpress i, sobretot, Shein, la gran companyia xinesa que competeix amb preus de ganga, descomptes agressius i despeses d'enviament assequibles.

Tot i que la venda 100% en línia seguirà sense formar part de la companyia d'origen irlandès, la cadena espera poder frenar Shein amb el servei 'click and collect'.

Primark fa més de deu anys que s'expandeix per tot Europa i els Estats Units. De fet, Espanya va ser la primera destinació estrangera per la qual l'empresa va apostar i actualment és el segon mercat on té més botigues, després del Regne Unit.

John Bason, director financer del propietari de Primark, Associated British Foods, ha declarat a 'Reuters': "Un servei de click & collect podria ser una opció viable per a Primark si podem demostrar que és el correcte per a la companyia. No descartem res per al futur; tanmateix, estem centrats a millorar l'experiència dels clients de Primark online i augmentar l'afluència a les nostres botigues a través del llançament de la nostra nova web, que començarà al Regne Unit a finals d'aquest mes i s'estendrà a la resta dels nostres mercats a la tardor".

A banda del 'click and collect', Primark afegirà un altre servei per millorar l'experiència en línia del client: oferirà informació gairebé en temps real sobre la disponibilitat de productes a la botiga. Tot i així, la companyia britànica segueix veient les botigues com el seu principal mitjà de creixement. S'espera que en els propers cinc anys la companyia passi tenir 402 botigues a 530 als Estats Units, França, Itàlia i Espanya.