Consells

Així és el truc de les pilotes de tennis: ja no veuràs més borrissols a la rentadora

Una pilota de tennis

Una pilota de tennis / periodico

Redacció

Quan rentem peces d’abric a la rentadora, com ara jerseis o jaquetes, és normal que deixin anar borrissols. Però, per sort, hi ha un truc molt senzill que hem descobert gràcies a TikTok per treure els borrissols de la rentadora. El millor de tot és que només necessitem una pilota de tennis per posar-lo en pràctica.

Estem d’acord que els borrissols no només són molt molestos, sinó que també enlletgeixen qualsevol peça, sobretot si és fosca. Per desfer-nos-en, només hem de posar una pilota de tennis a la rentadora abans de ficar-hi la roba. Durant el procés de rentat, es mourà al tambor i recollirà els borrissols. ¡Així de simple!

Com podem treure els borrissols a la rentadora?

A més del truc de la pilota de tennis, n’hi ha d’altres que ens poden resultar molt útils per evitar que la roba solti borrissols. Un dels que millor funcionen és el del vinagre blanc. Aquest és un dels productes més utilitzats en la neteja de la llar, ja que té propietats blanquejants i desinfectants.

L’únic que hem de fer és afegir 250 mil·lilitres de vinagre blanc a cada rentat. D’aquesta manera, aconseguirem que la roba no solti borrissols i, a més, que surti més suau i neta. Aquest és un truc que podem posar en pràctica amb roba tant blanca com de color.

També podem utilitzar bicarbonat de sodi, un netejador i blanquejador natural. Podem evitar que la roba solti borrissols afegint de dues a tres cullerades de bicarbonat de sodi al nostre detergent habitual. En aquest cas, no hem d’utilitzar suavitzant i hem de procurar que el centrifugat sigui suau.

Els millors consells

Per evitar, en la mesura possible, que la roba s’ompli de borrissols, és fonamental que prestem especial atenció a la manera en què la rentem. El primer i més important és separar les peces adequadament. En general, les mantes i tovalloles deixen anar molts borrissols, així que és millor evitar barrejar-les amb la roba tant a la cistella com a la rentadora.

Un altre aspecte que cal tenir en consideració és classificar la roba per rentar segons els colors. Per descomptat, si la nostra rentadora disposa d’un filtre per emmagatzemar els borrissols, l’hem de revisar i buidar periòdicament. Altrament, s’hi quedaran acumulats i afectaran la roba.

I, finalment, és molt important assegurar-nos de no tenir res a les butxaques a l’hora de rentar la roba, com per exemple mocadors de paper.