Si a casa no tens grans armaris, ja saps que almenys dues vegades a l'any et toca canviar i reordenar la roba per tenir les peces adequades a cada temporada. I això coincideix amb els canvis d'estació, un en finalitzar l'hivern i un altre quan comença la tardor.

Què cal tenir en compte per fer el canvi d'armari

Aquells que viuen en zones de climes suaus i vesteixen igual gairebé tot l'any tenen la gran sort de no haver de passar per aquest tràmit, però per a la resta dels mortals, és quelcom que s'ha de fer almenys un parell de vegades. Vegem cinc consells perquè el canvi d'armari sigui menys feixuc i més eficient.

1. Aprofita per retirar allò que ja no val

La majoria de persones tendim a guardar objectes que amb prou feines fem servir, i la roba no n'és l'excepció. Segur que més d'una vegada t'has trobat un tresor dins del teu armari, aquella peça que ni sabies que tenies, però que encara hi és. En alguns casos, fins i tot, ha aconseguit sobreviure anys i panys i ja no recordes quan te la vas posar per últim cop.

Quin millor moment que ara, que toca fer el canvi d'armari per fer ja neteja de forma definitiva? Hi ha qui segueix la regla dels 6 mesos, però si et sembla poc temps, adapta-la: tot el que fa un any que no t'has posa't, pot sortir del teu armari per sempre.

2. Què fer amb les peces que no et posaràs aquesta temporada?

El millor és desar la roba perquè no ocupi espai. Per això, no t'oblidis de rentar-la abans de fer-ho, planxar-la degudament i doblegar-la bé. A continuació, els experts recomanen ficar-la en bosses de buit, fundes o caixes amb forats perquè no faci olor de tancat quan arribi el proper canvi d'armari.

3. Netejar l'armari

Els armaris, encara que estiguin tancats, no estan exempts de tenir pols o àcars. Per això, aprofitar que l'estàs buidant per netejar-lo és una gran idea que afavorirà, també, que la nostra roba es conservi en les millors condicions.

4. Ordenar segons activitat o ús

Si sortim a córrer una vegada cada 15 dies, potser el més apropiat no és que ens trobem amb el xandall o la roba esportiva cada vegada que obrim l'armari. L'ideal és organitzar la roba segons l'ús que li donem.

5. "Els bàsics", una gran idea

Els "bàsics" són aquelles peces que guardem a l'armari durant tot l'any perquè no estan vinculats a les temporades ni a les tendències. Una bona idea és pensar en tenir forces d'aquestes peces per no haver de dedicar una bona part del nostre temps a canviar els armaris.