L´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ja ha posat a disposició en la seva pàgina web el mapa comarcal de Catalunya que incorpora la nova comarca del Moianès, creada per la llei que va aprovar el Parlament tot just el passat 15 d´abril.

Aquest nou recurs per a l´actualització i difusió cartogràfica és el que ha permès rapidesa, oficialitat i accessibilitat a tothom de la visió del contorn i l´abast d´aquesta nova comarca. A més, es dirigeix especialment al món escolar, atès que es tracta d´un document de treball i aprenentatge.

El nou mapa comarcal és el primer pas per a l´actualització del conjunt de sèries i mapes que configuren el catàleg de l´ICGC, que continuarà amb la propera publicació del nou full "Moianès" de la sèrie "Mapa Comarcal de Catalunya 1:50.000".

Avui, però, ja es disposa de la versió impresa en paper del full núm. 65 de la sèrie "Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000" i que porta per títol "Moianès". Aquest full, que recull gairebé tota la nova comarca, es va publicar l´abril de l´any 2014 dins la col·lecció "Unitats geogràfiques" de la sèrie esmentada.

Cal remarcar que el mapa és el document que permet entendre i analitzar el territori. Per tant, la disponibilitat de cartografia que reculli els canvis i s´adeqüi a la nova realitat no és només una necessitat sinó que també és fonamental per a la normalització i divulgació de la nova realitat territorial.

La nova comarca del Moianès abasta 10 municipis: Moià, Castellterçol, Castellcir, Sant Quirse Safaja, Calders, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló, l'Estany, Granera i Collsuspina. Aquests municipis pertanyien a tres comarques diferents: el Bages, Osona i el Vallès Oriental.