L'alcalde de Moià, el republicà Dionís Guiteras, va ser escollit ahir per unanimitat primer president del Consell Comarcal del Moianès. Guiteras va rebre el suport de totes les formacions polítiques amb representació al ple (ERC, CiU, PSC i Castell en Positiu) i encapçalarà un govern d'unitat.

Guiteras va convidar tots els grups a "treballar junts" i deixar de banda les "misèries" de cada municipi. "Necessitem totes les mans, tots els caps i tots els braços per tirar endavant un repte que és gegantí", va dir.

Segueix, doncs, un consens que ja és marca de la casa. La voluntat dels representants polítics, segons han expressat, és que aquesta unitat no es trenqui i aposten per donar continuïtat al model del Consorci del Moianès, l'ens supramunicipal que durant vint anys ha servit als municipis per mancomunar serveis i on les decisions sempre s'han pres per unanimitat entre els alcaldes dels deu pobles que l'integren.

La de Guiteras va ser l´única candidatura a la presidència del Consell. Va ser investit amb els vots dels quatre partits (menys un conseller, absent): ERC, amb deu representants i majoria absoluta; CiU, amb sis; el PSC, amb dos; i els independents Castell en Positiu, el representant dels quals és l'alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos.

Durant els propers dies se sabran més detalls pel que fa l'estructura del Consell Comarcal i el seu funcionament. De moment, tot apunta que l'alcalde de Granera, el convergent Pere Genescà, presidirà el consell d'alcaldes, on s'espera que es prenguin les decisions tal com es feia al Consorci.

Acumulació de càrrecs

L'únic moment en què es va trencar l'avinença que en tot moment van mostrar els representants dels diferents partits va ser quan Guiteras va rebre crítiques per acumulació de càrrecs. Els retrets van venir de part de CiU i d'un regidor del seu mateix partit, ERC.

Guiteras, a part d'alcalde de Moià, també és diputat al Parlament de Catalunya, president del Consorci del Moianès i recentment ha estat nomenat vicepresident primer de la Diputació de Barcelona.