La noia de 18 anys que el dissabte a la matinada va caure pel forat d'un ascensor del pàrquing en obres de la plaça del CAP de Moià evoluciona favorablement i ja es troba a planta, segons el batlle de la població, Dionís Guiteras. La noia va caure des d'una altura de tres pisos després que un grup de persones forcés la planxa metàl·lica que protegia l'accés a l'interior del pàrquing inacabat. Segons l'alcalde, l'espai estava "ben tapiat i protegit" i ha relatat que fa uns mesos que hi ha actes vandàlics al poble. Precisament, per aquest motiu es va crear una comissió coordinada entre Mossos i l'Ajuntament per fer un seguiment dels fets, però encara no hi ha hagut cap detenció.

Se sospita que diversos brètols van forçar i obrir la planxa que protegia el forat. La noia, la mateixa nit, s'hi va acostar i va caure-hi. Davant l'extrema gravetat d'aquest nou episodi de vandalisme, que se suma als que el municipi de Moià ve patint d´un temps ençà motivat per actes d'incivisme, sovint acompanyats de destrosses del mobiliari urbà, que impedeixen el descans dels veïns i creen inseguretat ciutadana, l´Ajuntament de Moià ha considerat convenient emetre un comunicat oficial on s'anuncia una estreta col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat, el cos de Mossos d´Esquadra, la Policia Local, els centres educatius i els tècnics comunitaris del municipi per mitjà d´una comissió de coordinació creada a l´efecte, amb la finalitat de vincular les actuacions que impulsa cadascun d´aquests organismes per atacar el problema.

A més, les forces de seguretat i el propi Ajuntament s´han compromès a investigar a fons els fets succeïts aquest cap de setmana a fi d´identificar els culpables i portar-los davant el tribunals de justícia, si s´escau, en ordre a l´exigència de les responsabilitats penals, civils i de qualsevol altra naturalesa que se´n puguin derivar.

Paral·lelament a la investigació que estan duent a termes els Mossos d´Esquadra, la Policia Local ha posat en funcionament un pla de mesures preventives, destinades a evitar que s´hagin de tornar a lamentar fets com aquests, intensificant les labors de vigilància en el municipi.

En el comunicat oficial de l'Ajuntament es demana la màxima col·laboració ciutadana per contribuir a l´èxit del conjunt d´operacions que s´han posat en marxa, denunciant al telèfon d´emergències 112 qualsevol acte d´incivisme i/o vandalisme que presenciïn o dels quals tinguin coneixement tant aviat com es produeixin, per tal de poder activar el protocols per fer front als fets que deterioren la convivència ciutadana amb la millor celeritat i eficàcia possibles.