L'Ajuntament de Moià s'ha compromès a intensificar els controls sobre els residus que generen empreses del municipi i que van a parar a la riera de la Tosca. Les inspeccions que periòdicament realitza Aigües de Moià per encàrrec de l'Ajuntament deixaran de ser puntuals, i es perllongaran amb un recull de diverses mostres al llarg de 24 hores.

Així es va acordar en el darrer consell que va reunir Ajuntament i empresa per mirar de donar solució als episodis de contaminació que tot sovint afecten aquesta riera de Moià cap avall, en direcció al Bages. L'últim, d'aquest dilluns, va tornar a provocar reaccions de protesta i la reclamació de mesures provisionals a l'Ajuntament de Moià mentre no es construeixi una nova depuradora (vegeu Regió7 de dimarts). I és que l'actual no té prou capacitat per tractar tota l'aigua que rep, però l'ACA no disposa de prou finançament per construir-ne una de més gran a curt termini.

Davant d´aquesta situació, l´Ajuntament de Moià optarà per intensificar els controls, que es fan en una desena d´empreses, amb mostres que ja no siguin d´un moment puntual sinó recollides al llarg d´un dia sencer.