El Consell Comarcal del Bages ha acollit aquest dimecres una reunió per concretar com es farà el traspàs de competències al Moianès. El Departament de Governació, el Consell Comarcal del Moianès i els Consells del Bages, Osona i el Vallès Oriental han acordat signar un conveni en el qual s'estableix que aquests organismes continuïn assumint certes competències fins que el Moianès aprovi el seu pressupost i pugui consolidar la seva estructura de personal. Degut a la pròrroga del pressupost de la Generalitat, que no tenia consignat diners per a la nova comarca, el Consell del Moianès encara no ha pogut aprovar el seu pressupost i ha de buscar solucions provisionals que li permetin continuar prestant els serveis.

Durant la reunió que ha tingut lloc aquest dimecres a Manresa, el Consell Comarcal del Bages s'ha ofert a prestar el servei de transport i menjador durant tot el curs escolar i també a tramitar les beques.

També s'ha creat una comissió de seguiment per iniciar un procediment per distribuir els béns, drets, obligacions, usos públics, aprofitaments, càrregues i el personal entre els diferents Consells Comarcals. Segons informa el Consell Comarcal del Bages, s'ha de definir, per exemple, com compensar la despesa feta per alguns dels consells en infraestructures, com poden ser obres d'aigua, ja que ara els titulars d'aquestes infraestructures canvien.