El Moianès és la comarca de tot Catalunya que té un percentatge més baix de població estrangera, i bona part de les demarcacions de l'àrea de Regió7 també presenten índexs que els situen a la part més baixa del rànquing d'immigració. Segons dades que ahir va fer públiques l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), corresponents al 2015, totes les comarques de casa nostra van registrar l'any passat un descens significatiu de la població estrangera. Van seguir, de fet, la tendència general marcada a tot el país.

El tret més rellevant, però, és que aquest territori central és, d'una manera molt marcada, el que mostra menys presència de població estrangera, en el percentatge que s'estableix respecte del nombre total d'habitants de cada demarcació.

En el cas del Moianès, el percentatge de població immigrada se situa pràcticament set punts per sota de la mitjana catalana. Segons les xifres del 2015, a la nova comarca hi viuen 910 persones de nacionalitat estrangera, el que suposa el 7% del total de la seva població. Al conjunt de Catalunya la proporció és del 13,7%.

De fet, totes les comarques de casa nostra estan per sota d'aquesta mitjana del país. Només la Cerdanya, que és de les set d'aquest territori la que presenta el percentatge més elevat, se situa just al mateix nivell de la mitjana catalana.

Molt en la línia del Moianès hi ha també el Berguedà i l'Anoia, malgrat les seves dimensions siguin molt diferents. Al Berguedà, la població estrangera empadronada el 2015 era de prop de 3.000 persones, el que equivalia al 7,4% del total. A l'Anoia, aquest percentatge és tot just 4 dècimes més elevat (7,8%), i parlem d'un total de 9.201 persones immigrades.

En zones intermèdies se situen les tres comarques restants, però totes també clarament per sota de la mitjana de Catalunya. Al Bages la població estrangera és el 10,3%, a l'Alt Urgell l'11,2% i al Solsonès l'11,4%.