L'Ajuntament de Santa Maria d'Oló ha rebut l'estudi tècnic d'estabilització d'un talús al camí de la Salada, que té despreniments des de fa 20 anys i s'han agreujat amb les pluges d'aquest hivern. El treball, realitzat per la Diputació de Barcelona, ha estat lliurat pel diputat d'Urbanisme i Habitatge, Josep Ramon Mut, a l'alcalde d'Oló, Enric Güell.

La capa superficial d'aquest talús té pedres fracturades i terra i hi ha el risc que alguna d'aquestes pedres de la part més alta afecti la seguretat dels vehicles o de les persones. A causa dels despreniments, molt freqüentment, la brigada municipal ha de treure del camí pedres d'una mida màxima de 0,5 m3.

L'estudi tècnic contempla tres alternatives diferents que contemplen actuacions de sanejament i preparació del talús i actuacions de consolidació i estabilització, basades en la utilització de diferents tipologies de malles ancorades al desmunt amb la finalitat de retenir els materials en la seva situació actual o evitar que la seva caiguda pugui arribar a afectar la carretera.

Cartografia topogràfica digital

D'altra banda, la Diputació de Barcelona també ha entregat a l'Ajuntament d'Oló la cartografia topogràfica digital urbana 3D escala 1:1000 v 2.2. Es tracta d'una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, ja que s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, la cartografia de cadastre, les xarxes de serveis, equipaments.

A Santa Maria d'Oló s'han cartografiat 486 hectàrees de sòl urbà i urbanitzable del municipi, així com les hectàrees del sòl no urbanitzable necessàries per a la planificació urbanística dels seu àmbit territorial.

La cartografia, realitzada amb tècniques fotogramètriques a partir de fotografies aèries i també a partir de treball de camp, està estructurada en sis fitxers que contenen l'altimetria, planimetria, toponímia, model digital d'elevacions, vialer i model digital del terreny, d'acord amb el plec d'especificacions tècniques v 2.2 aprovat per la Comissió de Coordinació Cartogràfica de Catalunya.