El centre de drons de Moià ha esdevingut un camp de vol d'aeronaus no tripulades de gran prestigi internacional, per les possibilitats que ofereix a nivell pràctic i acadèmic. Fa dos estius va estrenar les instal·lacions actuals entre Moià i Collsuspina, i des d'aleshores més de 500 alumnes d'arreu del món han passat pels cursos que el centre ofereix a científics d'alt nivell.

"Són cursos molt específics i per a perfils tècnics molt avançats", apunta el seu director, Jordi Santacana, "i això explica que gent de Nova Zelanda o que un professor de Harvard s'hi interessin i vinguin a Collsuspina". És el que passa amb el curs de fotogrametria i teledetecció amb drons que es va acabar divendres i va portar al centre 24 alumnes de 19 països (a sota es recullen algunes opinions). N'ha estat la 6a edició, "però és el nostre pilar i el catalitzador de col·laboracions entre el nostre centre i universitats, consorcis i empreses d'arreu". És un curs teòric i pràctic amb aplicacions en diversos camps com l'agricultura o l'arqueologia, "que ens porta científics, enginyers i empresaris que volen saber de primera mà què suposa la revolució tecnològica del dron per no quedar-ne fora".

També es fan cursos de pilotatge de drons, o altres a mida, des de l'agricultura de precisió, fins a impressió en 3D i drons, o l'aplicació dels drons a l'administració de la Generalitat.