Millorar les relacions de convivència dels nens amb els seus gossos aprofitant un entorn natural. És l'objectiu del Dog Camp Junior, uns campaments per a infants de 7 a 14 anys que organitza per segon any l'Associació Catalana d'Excursionisme Caní ACEC 4 Turons, i que es faran a Castellcir. S'organitzaran en dos torns, el primer des d'aquest diumenge i fins el 9 de juliol,i el segon, del 10 al 16 de juliol.

Es tracta d'una iniciativa pionera que es va posar en marxa l'estiu passat i vol repetir l'experiència, amb la idea que els nens i les seves mascotes estrenyin vincles i de contribuir també a un bon comportament dels gossos en societat. Mitjançant diverses activitats i xerrades, es treballen els problemes de conducta dels animals, el seu llenguatge, i valors com el respecte, l'empatia, la confiança, o la tolerància cap al gos, i al mateix temps, eliminar comportaments incívics com les femtes al carrer o l'agressivitat.

Durant els campaments, els infants reben la visita de diversos ponents que els fan classes sobre veterinària, educació cognitiva del gos, reaccions de l'animal, i com a novetat aquest any, es faran rescats amb rastreig. Els alumnes també aprenen bases d'agility, canicross, habilitats canines, bikejoring, senderisme, orientació per muntanya, o primers auxilis humans i canins.