El Moianès Round Fest, la ruta del Toixó, el Cabirol i la Guilla, ja ha donat inici a la seva segona edició. Els participants de la ruta estaran fins diumenge caminant i fent activitats pels diferents pobles de la comarca.

La principal novetat d'aquest any és la incorporació al recorregut de Santa Maria d'Oló, on s'acabarà la ruta dissabte. Sant Quirze Safaja i Calders seguiran sense formar part de la ruta, però hi participaran organitzant punts d'avituallament pels participants.

Les diferents etapes i activitats previstes es poden consultar a la pàgina web o al Facebook. Ja hi ha una trentena de persones que han adquirit el carnet de ruta, però les inscripcions segueixen obertes.

El programa va començar dimarts al vespre amb la rebuda dels participants a les Faixes, a Moià, on van fer nit. Avui han sortit després d'esmorxar direcció a la Vall de Marfà, que forma part del terme municipal de Castellcir. Els participants han dinat a la Tosca, en un punt organitzat pels voluntaris de Calders. A continuació s'ha visitat els horts de la Datzira i després ha començat el tram direcció a Monistrol. Allà s'han dut a terme diferents activitats i es farà nit al mateix poble.

Dijous se surt a les 10 del matí del camp de Monistrol direcció a Granera. A la 1 del migdia, ja al poble més petit de la comarca, hi ha previst visitar el castell. A continuació es dinarà i a les 4 de la tarda els participants seguiran la ruta. Al Marcet, encara a Granera, hi ha el punt d'avituallament de Sant Quirze Safaja. Es berenarà a Castellterçol a les 7 de la tarda i a un quart de nou es farà el tram fins a Castellcir. Se soparà i es dormirà a la Quintana.

L'esmorzar de divendres es farà a Vegetàlia. A continuació, a les 10 del matí, es començarà el tram Castellcir-Collsuspina. Allà es dinarà paella, a dos quarts de 3 de la tarda, i a les 5 se sortirà cap a l'Estany. Se soparà al cinema vell i es farà l'espectacle de final de festa.

Els participants que encara tinguin forces podran fer un últim tram fins a Santa Maria d'Oló dissabte al matí. Sortint de l'Estany a les 11, hi ha programat un vermut a la plaça Catalunya d'Oló a les 2 de la tarda. Just després s'anunciarà el relleu dels éssers del Moianès Round Fest.