El centre d’assistència primària (CAP) de Moià fa un mes que no té l’única pediatra que hi visita de manera permanent i, en conseqüència, pràcticament no disposen d’aquesta atenció de manera directa. Usuaris del servei han expressat la seva queixa perquè en alguns casos han hagut d’ajornar fins en dues ocasions les revisions programades dels seus fills o perquè no estan d’acord amb les alternatives que se’ls ofereix per a visites d’urgència pediàtriques.

La situació està motivada perquè l’única pediatra que hi visita cada dia va haver d’agafar la baixa el 23 de gener passat i en aquest mes que es compleix just avui no ha estat substituïda. En situació normal, el CAP de Moià -que és capital de comarca- disposa d’aquest servei diari d’atenció pediàtrica atès per la professional que ara té la baixa, que es complementa i reforça una tarda (els dimarts) amb l’atenció que hi dispensa el pediatre que habitualment visita a Castellterçol.

Des del 23 de gener passat, quan hi ha hagut peticions de visites d’urgència el que s’ha ofert a les famílies (si no era dimarts a la tarda, que sí que hi ha l’especialista) és desplaçar-se fins al municipi veí de Castellterçol, on sí que hi ha aquest pediatre permanent, o ser visitat per un metge de capçalera.

En visites programades -moltes de les quals corresponen a les revisions que els nens i nenes s’han de fer periòdicament seguint el calendari fixat pel departament de Salut- s’ha optat, però, per ajornar-les. Sobretot en els casos de nadons, ja que són una franja d’edat més difícil de visitar per metges no especialistes, i s’estava generant una sobrecàrrega en el pediatre que visita a Castellterçol que es fa impossible d’assumir.

Fonts del departament de Salut han confirmat que hi ha aquesta persona de baixa des del 23 de gener i que no s’ha pogut suplir, i també les alternatives que s’oferien als pacients, alhora que han avançat que ja s’està treballant per resoldre temporalment la situació amb un reforç.

Les mateixes fonts també han posat en relleu que el fet que no s’hagi substituït fins ara no es deu a situacions de retallada econòmica, sinó que la voluntat del departament és fer les substitucions però tenen moltes dificultats per trobar professionals, i encara més especialistes, per cobrir determinades zones.