03 de març de 2017
03.03.2017
40 Años
40 Años

El govern de Moià va gastar fa deu anys 2.400 euros en un llibre que està per obrir

És un volum d'una sèrie limitada dedicada per Grup 62 al Tapís de la Creació de Girona

03.03.2017 | 13:29
Un detall del llibre i de l´albarà d´entrega, xifrat en 2.400 euros.

Unes petites obres de reforma han posat al descobert que l´Ajuntament de Moià tenia un petit tresor oblidat o, senzillament, un nou exemple de dilapidació feta a càrrec del pressupost municipal, ara fa deu anys. L´any 2007, l´Ajuntament de Moià, llavors governat per CiU, va adquirir un llibre de luxe –una edició limitada– d´El tapís de la creació, dedicat al brodat romànic conegut amb aquest mateix nom que hi ha a la catedral de Girona. El preu que se´n va pagar van ser exactament 2.400 euros.

De l´adquisició i de l´existència del llibre, l´actual executiu (AraMoià-ERC, que hi governa des del 2011) no en tenia cap coneixement. Però uns treballs que s´estan fent a la zona d´alcaldia que han obligat a traslladar material, segons va detallar aquest dijous la regidora Montse Ferrer, van fer que dimecres es descobrís que en una capsa hi havia guardat aquest exemplar, amb l´albarà adjuntat, i en un estat que fa pensar que gairebé ni s´havia tocat des que devia arribar al consistori, ara fa deu anys, malgrat el preu que se´n va pagar.

L´alcalde de Moià, Dionís Guiteras, va escriure un missatge a Ttwitter que deia: «Avui a l´Ajuntament de Moià he descobert el darrer pufo, comprat al 2007, cost 2.400 euros, oblidat en un racó i mai obert», i hi adjuntava una fotografia (la que il·lustra aquest article) on es veu el llibre i l´albarà trobats. Albarà en què, efectivament, queda constància que l´editorial el va fer arribar a l´Ajuntament el 2007 per un preu de 2.307 euros, 2.400 amb el 4% d´IVA afegit. S´ha comprovat que el llibre, efectivament, es va pagar a aquest preu, segons ha concretat Ferrer, que afegia que, «ja que el tenim, ara almenys li buscarem un lloc visible i que tingui utilitat».

El tapís de la creació és un llibre amb què Grup 62 va engegar una línia d´edicions de luxe en català. L´edició limitada d´aquest llibre en concret (500 exemplars) estava enriquida amb la intervenció de l'artista Antoni Tàpies sobre un teixit de lli a manera d'embolcall i, efectivament, es venia per 2.400 euros. Ara se´n troben a Internet de segona mà per 600.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema