23 de octubre de 2018
23.10.2018

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | SANT JOAN DE VILATORRADA


VÍDEO | Professionals del Moianès promouen amb una 'flash mob' la vacunació contra la grip

La iniciativa, a ritme de Txarango, s´emmarca en la campanya de prevenció de la grip de l´ICS

23.10.2018 | 10:47
ICS Catalunya Central
Professionals de l´atenció primària moianesa participants en el rodatge

A ritme de Txarango, una quinzena de professionals de l'atenció primària de Moià i Castellterçol han gravat una 'flash mob' per promoure la vacunació contra la grip. Amb una lletra pròpia, que convida la ciutadania a vacunar-se com a prevenció contra aquesta malaltia, la llevadora i diversos professionals de medicina, infermeria i administratius es mouen al ritme de la cançó "Músic de carrer".

Una de les professionals implicades en el projecte explica que "volíem fer un vídeo de reclam en què la gent reconegués les nostres cares i li fes gràcia veure com els seus mateixos professionals sanitaris de referència li expliquen els beneficis de la vacunació".

La iniciativa va començar a gestar-se mesos enrere, quan els professionals de l'ICS Catalunya Central proposaven actuacions per promoure la vacunació. Després que el grup Txarango donés permís per utilitzar la seva música, l'Equip d'Atenció Primària Moià-Castellterçol va posar fil a l'agulla per crear una lletra pròpia i preparar un vídeo promocional aprofitant que comptava amb l'ajuda d'una persona amb formació musical i d'un realitzador de televisió.

La resposta de l'Equip va ser molt bona i la majoria de professionals apareixen al vídeo cantant lletres com ara: "quan cada tardor arriba, hem de poder prevenir. Això és molt millor que haver d'emmalaltir", entre d'altres. La tornada d'aquesta melodia prou coneguda, que els professionals han personalitzat, és "Vine al CAP a vacunar-te. Vine aquí i deixa'm cuidar-te".

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya de prevenció de la grip de l'ICS Catalunya Central, que l'any passat va augmentar la taxa de vacunació entre la ciutadania i que aquest any es proposa millorar encara més les xifres. El període de vacunació ha començat aquest dilluns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook