La CUP de Monistrol de Calders i l'entitat ecologista Plataforma Colònia Clarassó han denunciat públicament el que consideren una omissió per part del govern local (PDeCAT i MDI) davant del que qualifiquen d'«un cas greu d'abocaments de residus al medi ambient».

En concret, afirmen que l'Ajuntament no ha actuat de forma correcta en relació amb les seves competències davant una «evident i sostinguda mala gestió dels residus, com l'amiant, provinents d'unes obres que es duen a terme a la finca La Coma». Partit i plataforma asseguren que el consistori «en tot moment ha tingut coneixement dels fets per instàncies presentades per particulars afectats i informes d'organismes competents».

Per aquest motiu, tant la CUP com la Plataforma Clarassó demanem al govern que expliqui «per quin motiu el propietari de la finca ha pogut generar amb total impunitat abocaments incontrolats de tota mena de residus, fibrociment inclòs, sense que s'hagi procedit a cursar cap denúncia, sanció o ordre d'execució».