L'exposició itinerant Controles? de la Diputació de Barcelona per a la prevenció de les drogodependències s'ha instal·lat fins al 18 de febrer a l'Ateneu Sant Josep de Moià. La mostra està adreçada a tres col·lectius: adolescents d'entre 12 i 15 anys, joves a partir dels 16 anys, i pares i mares, professionals i adults.

L'objectiu és proporcionar informació sobre drogues i treballar els factors de protecció per prevenir-ne el consum; promoure actituds responsables entre els joves treballant habilitats per a la vida, i reflexionar sobre l'estil educatiu dels pares i les mares per prevenir el consum de drogues dels fills.

A Moià s'han programat 21 visites guiades amb alumnes de 1r a 4t d'ESO, i de 1r i 2n de batxillerat de l'IES Moianès de Moià i de l'Institut Escola Castellterçol. També es faran 17 tallers a l'aula amb molts dels grups que passaran per la visita guiada. És previst que la vegin uns 525 adolescents i joves dels municipis de Moià i Castellterçol. Hi haurà, a més, dues sessions formatives amb professorat. Com a novetat de l'exposició, a partir d'aquest any s'hi incorpora la figura d'un mòbil per abordar l'ús de les TIC. La mostra ha passat, fins ara, per 63 municipis i ha estat visitada per un total de 34.551 persones.