A banda de la remodelació de l'edifici de l'Ajuntament, els veïns de Monistrol de Calders també veuran rehabilitada l'antiga casa de la mestra, que el govern de la CUP té la intenció de condicionar amb l'objectiu que es converteixi en un casal per al jovent.

De fet, la CUP ja va començar a treballar en aquest projecte quan va ser al govern al començament del mandat anterior, però el procés va quedar aturat amb el canvi de lideratge que es va esdevenir a partir de la moció de censura, i que va deixar la CUP a l'oposició en aquest Ajuntament.

Ara que els cupaires tornen a governar, «hem recuperat la idea d'aprofitar aquell espai per fer-hi un casal de joves», apunta l'alcalde, Ramon Vancells, tot i que no posa data a la seva execució. La intenció és poder cedir aquest futur equipament al club de futbol local, la Monistrolenca, que és l'entitat que gestionaria el casal. Tanmateix, Vancells deixa clar que seria un equipament polivalent, que la Monistrolenca hauria de convertir «en un espai obert i amb serveis també per a la resta d'entitats del poble».

Aquest espai se suma als nous equipaments que l'Ajuntament preveu habilitar al poble, entre els quals destaca l'edifici de Ca l'Espardayer.