Santa Maria d'Oló ha viscut un cap de setmana festiu amb una nova edició del certamen Viu l'Ecomuseu, que cada any se celebra en una població diferent del Moianès, i que aquesta vegada ha posat en valor el passat industrial d'aquest municipi, especialment àlgid a partir de l'establiment de les fàbriques tèxtils Borràs i Hemalosa, a començament del segle XX. La festa, organitzada pel Consorci del Moianès, vol difondre el projecte de l'Ecomuseu, amb la idea de promoure i revaloritzar el patrimoni de la comarca.

Precisament, l'Espai Hemalosa, ara recuperat com a museu, va ser un dels punts neuràlgics de la festa d'enguany, amb una visita guiada a càrrec de contramestres, i que es va acompanyar de l'exposició Oló a ritme de teler.

El programa també va incloure la taula rodona titulada «El patrimoni cultural, motor de dinamització territorial», que explicava altres projectes similars al de l'Ecomuseu arreu del país. També es van fer rutes a peu i amb BTT, tastos de productes del Moianès, activitats infantils i esportives, i es van muntar parades.