El Govern invertirà un total de 900.000 euros a desplegar la xarxa de fibra òptica a Moià durant el primer semestre de l'any vinent. El projecte de desplegament al Moianès també inclou cinc municipis més: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina i Santa Maria d'Oló, però en aquest cas el Govern subvencionarà la meitat del cost i l'altra meitat anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona.

D'aquesta manera, es donarà cobertura al 91% dels moianesos a finals del 2020. A la resta de municipis (L'Estany, Monistrol de Calders, Granera i Sant Quirze Safaja), l'objectiu es que la xarxa arribi abans del 2023. Així ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, des de Moià.

El servei de fibra òptica que les comercialitzadores facin arribar als municipis del país a través de la xarxa que està desplegant la Generalitat és una eina que ha d'ajudar a l'"arrelament" al territori. Segons ha explicat el conseller Puigneró, "la fibra òptica és una de les polítiques socials més importants pel territori, ja que és un gran antídot contra el despoblament".

Actualment, a Catalunya, hi ha 29 comarques connectades a la xarxa de fibra òptica i en queden 13 de pendents. L'objectiu és que l'any vinent estiguin totes connectades.