L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Quercus ha organitzat una campanya per confeccionar un total de 800 bates de plàstic per al CAP Bages i també per la residència d'Avinyó, i ha superat totes les perspectives inicials.

La iniciativa de l'ADF va sorgir arran d'una petició que van fer tant des del CAP Bages com també des de la residència d'avis d'Avinyó de demanar material d'aquest tipus. En principi l'ADF preveia que es podrien confeccionar unes 200 bates, però les inscripcions van superar totes les previsions i de seguida es va calcular que se'n farien unes 400. Finalment, però, s'han acabat fent unes 800 bates gràcies a la participació de voluntaris, majoritàriament de Santa Maria d'Oló però també d'altres municipis de la zona de l'ADF, com Avinyó i Sant Feliu Sasserra.

L'ADF ha estat l'encarregada de comprar el material per confeccionar les bates i també de fer la logística per repartir el material entre els veïns, evitant al màxim els desplaçaments i el contacte entre persones, així com també de la seva posterior recollida i entrega als destins finals.

D'altra banda, l'empresa Sauleda, de Santa Maria d'Oló, també ha facilitat els precintes de plàstic que es posen a les bates mentre que l'Ajuntament s'ha encarregat de gestionar les inscripcions dels voluntaris que han participat en aquesta campanya per confeccionar les bates.

El material per fer les bates es va repartir dimecres passat entre les famílies que s'havien apuntat a la iniciativa i dissabte es van recollir les peces que havien elaborat els voluntaris per poder-les entregar després al CAP Bages i també a la residència de gent gran d'Avinyó.