Castellterçol acollirà demà, dissabte, a 2/4 de 8 del vespre, l'acte anual de commemoració de la mort d'Enric Prat de la Riba, impulsor i primer president de la Mancomunitat de Catalunya i figura cabdal de la història política de la Catalunya contemporània.

La celebració, que des del 2017 es vincula amb les commemoracions de la Generalitat de Catalunya, es farà a la Casa Museu Enric Prat de la Riba i inclourà una conferència a càrrec de Josep Maria Solé i Sabaté, professor i catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre la vida i obra de Josep Benet i Morell, de qui enguany es commemora el centenari del seu naixement. Josep Benet va ser una de les personalitats més destacades en el procés de reconstrucció del catalanisme polític i cultural en els anys de la dictadura franquista i en el període de recuperació democràtica.

L'acte finalitzarà amb un concert gratuït que oferirà la cantant, guitarrista i compositora Núria Graham a la plaça d'Enric Prat de la Riba a les 9 del vespre. La cantant de Vic presentarà les cançons del seu tercer disc d'estudi, Marjorie, un treball que beu de les seves arrels familiars a Irlanda.

La celebració que es fa anualment en homenatge a Enric Prat de la Riba en la seva vila natal estarà presidida pel director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i l'alcalde de Castellterçol, Isaac Burgos, acompanyats del director dels serveis territorials del departament de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols.