La crisi del PDeCAt, que ha desencadenat un gran nombre de baixes de militants d'arreu del país, ha afectat també el partit al Moianès. Maria Tarter Armadans, que presidia l'agrupació comarcal del Partit Demòcrata al Moianès, s'ha donat de baixa de l'organització en el marc del distanciament amb Junts per Catalunya. Per aquest motiu, Àlex Mur Creus, que ja presideix l'agrupació local de Moià, ha estat designat com a president interí de l'agrupació comarcal del Moianès fins a la celebració de les properes eleccions internes per escollir els nous càrrecs territorials.

Àlex Mur lamenta «el despropòsit que suposa el distanciament entre les dues formacions polítiques motivat per desavinences de l'àmbit nacional. Més encara quan es tracta de dues formacions que provenen de la mateixa tradició política convergent i que sempre han concorregut en una única candidatura als diversos comicis». Així mateix, en l'àmbit local, comarcal i provincial Mur emplaça les parts a mantenir la cohesió dels grups de representants polítics a les institucions per poder seguir implementant els programes electorals presentats les darreres eleccions municipals.

Segons Mur, el Partit Demòcrata «es deu a Catalunya i als seus ciutadans. A governar bé el país, les comarques i els municipis, a millorar el benestar dels catalans i catalanes, a construir una Catalunya més sobirana i cohesionada. Aquesta és la nostra raó de ser i aquests són els objectius als quals ara podrem correspondre amb un projecte polític central i al servei de tothom».