Desenes de veïns de Moià s'han apropat des de primera hora del matí d'aquest divendres al pavelló d'esports del municipi per poder assistir a les proves de cribratges intensius de covid-19 que l'Institut Català de la Salut realitza aquests dies en diverses poblacions de la Catalunya Central.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagin passat la malaltia, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària de la malaltia.

Davant del recinte esportiu s'han instal·lat tanques per definir la cua d'espera mantenint la distància social. A banda dels que esperen fora el seu torn, a dins hi ha una desena de persones a qui se'ls pren les dades i se'ls fa el test, el resultat del qual es coneix en uns 15 minuts.

A Moià, la realització del cribratge ha començat a 2/4 de 9 del matí i es perllongarà fins a 2/4 de 2 de la tarda, i es reprendrà a les 3 de la tarda fins a les 8 del vespre.

A la Catalunya Central s'estan fent aquestes sessions de proves intensives en un total de 18 municipis, entre aquesta setmana i la vinent. Aquest divendres mateix també se'n realitzen a Gironella, i es van iniciar amb les que ja s'han fet a Manresa, Berga, Solsona, Igualada, Sant Fruitós i Puig-reig.

La setmana vinent hi ha programades noves sessions de cribratges a poblacions com Artés, Sallent, Navàs, Navarcles i Santpedor.