Els estudiants del Moianès de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Bellaterra, disposaran a partir del moment que tornin les classes presencial d'un servei de bus directe des d'alguns pobles de la comarca fins al campus. La Generalitat ha anunciat aquest divendres la creació d'aquest servei, que d'aquesta manera dona resposta a una petició, nascuda d'una iniciativa popular canalitzada per Jovent Republicà (branca juvenil d'ERC), i que la conselleria de Territori es va comprometre a valorar i a donar-hi resposta, després que li fos traslladada per part del Consell Comarcal.

En concret, disposaran de dilluns a divendres d'un total de sis expedicions diàries (tres d'anada i tres de tornada). Tindrà parades a Moià (punt de sortida), Castellterçol, Sant Quirze Safaja, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui i la UAB, on farà un recorregut amb aturades a les diferents facultats. De Moià sortiran a les 7 del matí, a la 1 i 20 del migdia i quan passin 5 minuts de la tarda.

Fonts de la direcció general de Transports de la Generalitat, que encapçala el sallentí David Saldoni, han exposat que els horaris s'han consensuat amb les hores d'entrada i sortida dels estudiants.

En paral·lel, també s'ha presentat la creació d'una altra línia que connectarà amb la UAB des de la Vall del Tenes. Fonts de la direcció general de Transports han destacat que amb aquestes noves connexions ja són 19 les línies de bus que permeten la mobilitat en transport públic per carretera a la UAB des del territori català. Aquests nous serveis, operats per Sagalés, es posaran en funcionament un cop tornin les classes presencials a la universitat.