El PDeCAT del Moianès demana al Govern de la Generalitat que es replantegi les mesures de confinament i que en el cas del Moianès passin de ser d’àmbit local a comarcal.

El partit al·lega a través d’un comunicat el caràcter rural del territori, «amb una població total de 13.600 habitants i amb una gran part de municipis que no disposen de tots els serveis necessaris», i considera «una paradoxa abismal» aplicar-hi el confinament perimetral municipal de la mateixa manera que a Barcelona, amb 1,66 milions d’habitants.

El PDeCAT sosté que el confinament municipal aplicat a comarques rurals mancades de part dels béns i serveis necessaris com el Moianès «comporta una greu afectació econòmica per a gran part dels negocis que els proveeixen, i també dificulta el dia a dia dels ciutadans». A més, el partit hi afegeix que el compliment de la mesura sobre el terreny «requereix d’una gran capacitat de vigilància i control» per part dels efectius disponibles de Mossos d’Esquadra, Policies Locals i vigilants municipals. Una mesura que, per altra banda, segona el partit no ha comportat una reducció del risc de rebrot ni els nivells de contagis a la comarca.