L'edifici del nou Parc de Bombers de Moià és una de les obres que han estat seleccionades com a candidates als prestigiosos premis europeus d'arquitectura Mies van der Rohe per a l'edició del 2022 (és un certamen biennal). En les darreres setmanes s'han anat fent públiques les candidatures triades i el proper mes de febrer es coneixeran les que són finalistes.

Aquest equipament opta al Premi Unió Europea d'Arquitectura Contemporània. El nou edifici va entrar en fucionament l'estiu passat i el 18 de desembre se'n va fer la inauguració oficial, encapçalada pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper, en el que va suposar una operació de renovació integral de l'anterior, ubicat en el mateix lloc (a tocar de la carretera N-141c), que havia quedat totalment obsolet.

Es tracta d'un edifici projectat per l'estudi d'arquitectura Josep Ferrando, que juga essencialment amb una estructura modular de fusta i de línies rectes. Ferrando explicava quan va ser escollit el seu projecte per fer el nou parc que el que buscava era que «respongués a unes necessitats funcionals molt clares distribuïdes en dues plantes, deixant poc marge quant a les superfícies i les distribucions dels espais i l'ús d'aquests». I que aquests factors «obligaven a plantejar un sistema constructiu industrialitzat, fàcilment ampliable i modular».