Les eleccions d'ahir al Moianès es van debatre en un frec a frec que finalment va donar una victòria molt ajustada a Junts, que es va imposar per tan sols 114 vots de diferència a ERC, la segona força més votada a la comarca. La nit d'ahir també es va tancar amb uns bons resultats per al PSC, que va aconseguir una remuntada respecte els darrers comicis i ara se situa com a quarta força a la comarca, però encara lluny de la victòria i amb un terç del suport que tenen els dos partits majoritaris.

Junts i ERC es van repartir el pastís, amb victòries per a l'un o l'altre en tots els municipis. Junts, que el 2017 va guanyar en tots deu, va notar la fugida d'alguns vots que aquesta vegada van anar al PDeCAT (299 en el conjunt de la comarca) i ahir es va imposar en sis. ERC va ser la força més votada en tres poblacions, entre elles la capital, Moià, mentre que a Santa Maria d'Oló es va produir un empat a 200 vots entre les dues formacions.

Amb aquests resultats, l'independentisme revalida la seva hegemonia al territori, amb quasi 8 de cada deu vots, i amb un ascens destacat de la CUP, que passa de quarta a tercera força, amb gairebé el 12% dels sufragis.

L'avenç de la CUP treu de la tercera posició a Cs, que s'enfonsa estrepitosament fins a la vuitena, amb una pèrdua de gairebé 800 vots. Això situa la formació taronja just per sobre del PP, que també veu minvat el seu suport amb 55 sufragis menys que el 2017, la qual cosa el deixa per sota del centenar en el conjunt de la comarca.

Unes davallades que han beneficiat especialment el PSC, que suma 105 vots més que fa tres anys, i esdevé la tercera força a Moià i a Sant Quirze Safaja, i amb un increment percentual de vots a tot arreu tret de l'Estany i Monistrol de Calders. Dins de l'esquerra, En Comú Podem aguanta els resultats, amb un lleuger retrocés.

La irrupció de Vox en aquests comicis també s'ha deixat notar al Moianès, on ha estat la setena força més votada (la quarta a Sant Quirze), però amb suports a tots els municipis tret de Granera.

La participació ha baixat 23 punts percentuals respecte el 2017, tot i que es manté per sobre del 50% a tots deu municipis.