Una setantena de persones es va congregar aquest dimarts a la tarda a l'espai cultural Les Faixes de Moià per assistir a la presentació que Quim Torra, 131è president de la Generalitat, va fer del seu darrer llibre "Les hores greus. Dietari de Canonges". Una obra que va publicar a principi d'any editat per Símbol Editors, i que es presenta com "un testimoni imprescindible" i "un llibre que no deixarà ningú indiferent: per la sinceritat en què està escrit i per la resiliència que traspua en totes les seves pàgines", relatant les seves vivències al capdavant del Govern català. L'acte era organitzat per Junts i va permetre fer un recorregut per la trajectòria de Torra com a president, i també comentar l'escenari actual de la política del país.

Nascut a Blanes (Selva) el 1962, Quim Torra i Pla, que és el 131è president de la Generalitat, és llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985). Va exercir com a advocat i directiu de Winterthur Assegurances entre 1987 i 2007. Va ser fundador de l'editorial A Contra Vent (2008); director de Foment de Ciutat Vella, SA, entre 2011 i 2015, i director del Born Centre Cultural del 2012 al 2015. També va exercir com a director del Centre d'Estudis de Temes Contemporanis entre 2016 i 2017.

El 17 de maig de 2018 va ser investit 131è president de la Generalitat de Catalunya. Després de dos anys i mig exercint la presidència, el 28 de setembre del 2020, el Tribunal Suprem espanyol va confirmar la sentència d'inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver posat una pancarta al balcó del Palau de la Generalitat reclamant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

Ha publicat una desena de llibres sobre història de Catalunya, periodisme i biografies, obtenint el Premi Carles Rahola d'Assaig el 2009. El juny de 2018 publica el seu últim llibre, El quadern suís, editat per Proa. Soci d'Òmnium Cultural i membre de l'Assemblea Nacional Catalana. També ha estat articulista a El Punt Avui, VilaWeb, Nació Digital i El Temps, i ocasionalment al diari Ara.