Una trentena de persones participants al curs sobre patrimoni arquitectònic ha iniciat aquest dilluns la vuitena edició de la Universitat d'Estiu del Moianès, que tindrà activitat al llarg d'aquesta setmana i la vinent. En la primera jornada ja s'ha fet una primera visita sobre el terreny, en aquest cas a l'exterior de la Casa de Beneficència de l'arquitecte Elias Rogent i Amat, a Castellterçol.

Aquesta edició, que suposa un retorn pràcticament a la normalitat després dels dos anys de pandèmia, oferta quatre cursos, que donaran crèdits perquè estan reconeguts pel departament d’Ensenyament.

Durant la primera meitat del curs se’n fa un sobre Patrimoni Històric del Moianès, amb visites a sis edificis emblemàtics de la comarca, com la Casa de Beneficiència, el Maset, o el Parc de Bombers de Moià. És de 15 hores, els matins del 4 al 8 de juliol.

En aquestes mateixes dates, però amb un total de 20 hores i a les tardes, s'ha posat en marxa un curs d’eines de millora per a la vida emocional, amb sessions de psicologia, educació i comunicació. I en una aposta similar, es proposa un taller de mindfulness (o a prendre a combatre l’estrès), de 15 hores a la tarda, que es portarà a terme la setmana vinent (entre l’11 i el 15 de juliol). Finalment, també de l’11 al 15 però de 15 hores als matins, es durà a terme un taller d’expressió artística. 

A banda dels cursos, el dilluns 11 de juliol s’ha convidat a l’actor Joan Pera, que parlarà d’«una experiència de vida des de l’humor», en un acte obert a tothom i de franc, a les 7, al parc municipal de Moià.