Regió7

Regió7

Moià ja té empresa per acabar i obrir l’aparcament situat sota la plaça del CAP

El projecte, adjudicat per 529.199 euros, preveu adequar dues de les tres plantes per dotar-les de les instal·lacions necessàries per al seu funcionament

Zona d'accessos al pàrquing, sota la plaça del CAP AJUNTAMENT DE MOIA

L’Ajuntament de Moià ja té empresa per dur a terme les obres d’adequació de l’aparcament públic soterrat de la plaça del Centre d’Atenció Primària (CAP), que es troba encallat des de fa més d’una dècada. El consistori preveu obrir aquest any dues de les tres plantes de l’aparcament. 

Les obres que ara es portaran a terme es va treure a concurs amb un pressupost de poc més de 600.000 euros i, finalment, s’han acabat adjudicant per un import de 529.199 euros a Auxiliar de Servicios y Asistencia, SLU, una de les sis empreses que hi ha concorregut. El termini d’execució fixat per a la realització dels treballs és de cinc mesos, amb la qual cosa es mantindria l’objectiu de poder posar en servei la instal·lació a final d’any o, màxim, a principi del que ve. 

El projecte preveu adequar dues plantes d’aparcament dotant-les de les instal·lacions necessàries pel seu funcionament així com els paviments, tancaments interiors, exteriors i sectoritzacions. 

També s’adequarà l’accés al pàrquing que es troba a la planta 0. A la planta -1 hi haurà 72 places per a vehicles i a la planta -2 es projecten 75 places per a vehicles i 4 per a motos. L’equipament funcionarà com un aparcament públic, amb gestió municipal, on els usuaris hi accediran agafant un tiquet amb registre d’hora d’entrada i a la sortida es pagarà «un preu simbòlic» pel temps d’estacionament.

El cost de les obres d’adequació de l’aparcament públic soterrat, situat a la plaça del CAP, a l’illa formada pels carrers de La Tosca, Jacint Vilardell, Santa Magdalena i passatge Orriols, es finançarà en un 90% amb una subvenció de la Diputació de Barcelona. 

El pàrquing és un dels equipaments que inicialment va desenvolupar l’antiga societat municipal MoiàFutur (que va acabar entrant en fallida) i que va quedar aturat. L’obertura del pàrquing públic, amb unes 150 places, ha de suposar una important millora en la mobilitat del nucli antic de la capital del Moianès.

L’obertura de l’aparcament permetrà fer efectiu el nou Pla de Mobilitat de Moià, que vol posar solucions a un dels principals dèficits de la capital del Moianès, com és el de la manca d’aparcament (sobretot en caps de setmana, festius i vacances, quan més creix la població amb els residents estacionals), com també els problemes de circulació en alguns carrers, la manca de zona blava o la rotació de vehicles. 

Mentre no disposa d’aquest equipament, l’Ajuntament ha anat emprenent diferents mesures per intentar millorar aquests problemes d’estacionament i mobilitat. Així per exemple, el desembre passat la Policia Local va reiniciar el control de la zona blava del municipi, que és gratuïta però amb temps limitat, per incentivar una rotació de l’aparcament que ja era l’objectiu inicial d’aquest sistema (implantat des de fa anys) però que l’Ajuntament admetia que no es produïa, bàsicament per la falta d’efectius d’agents que ha tingut durant aquests anys.

D’altra banda, des d’aquest mes de juny i durant tot l’estiu s’ha tancat al trànsit rodat quatre dels principals carrers del nucli antic durant els caps de setmana. Una mesura que té per objectiu millorar i potenciar la circulació a peu en un període en què augmenta notablement l’afluència de vianants pel creixement poblacional que s’hi registra, tant pels segons residents com pels vilatans que durant la setmana son fora.

En concret, aquesta restricció s’aplica als carrers de Sant Antoni, Joies, Rafael de Casanova i a la plaça Major, on no s’hi pot circular en vehicle ni els dissabtes ni els diumenges, des de les 7 del matí fins a les 8 del vespre. La mesura es mantindrà vigent fins al del 25 de setembre.

Compartir l'article

stats