Els set capgrossos de Moià lluiran vestits nous aquesta festa major. A la cercavila de gegants i capgrossos del proper diumenge, 14 d’agost, desfilaran amb la nova indumentària, molt diferent a la que portaven fins ara. Ja no aniran amb túniques sinó amb vestits adients al personatge que representen: Groucho Marx, Gepetto, cuiner... La nova vestimenta se suma a la restauració que se’ls ha fet aquests últims dos anys. El canvi d’imatge ha anat a càrrec del Taller d’escultura Casserras de Solsona.

A part dels capgrossos, a la cercavila del diumenge a les 7 de la tarda, també hi participaran els gegants de l’Escola Josep Orriols Roca, els gegants de l’escola Pia, els gegants de Moià i el Pollo.

Prèviament, diumenge a la 1 del migdia, es farà un acte commemoratiu del 40è aniversari dels Geganters de Moià, acompanyats de la banda de l’Espai Musical de Moià. Fa quatre dècades que del naixement de la colla gegantera i de la primera cercavila, una efemèride que tindrà aquesta menció especial durant el repic de campanes i l’engegada de coets a la plaça de Sant Sebastià. Els membres de la colla gegantera conviden a fundadors i antics geganters a participar-hi. A part d’aquest acte, el dissabte 30 de juliol es va celebrar la 40a edició de la trobada de gegants de Moià, amb la participació d’una dotzena de colles.

I en el marc de la festa major, el dilluns 15 d’agost els gegants (tant els prehistòrics com els Reis) i els capgrossos de Moià tornaran a sortir al carrer per protagonitzar la cercavila del migdia, a 2/4 d’1 amb inici a la plaça de Sant Sebastià. La comitiva, encapçalada pel Pollo Matapuces i amb la participació dels Bastoners de Moià, farà un recorregut pels principals carrers de la capital del Moianès.