Moià ha viscut aquest dimarts el penúltim dia de festa major (que avui tindrà l’epíleg de la Festa de l’Arbre Fruiter), amb un dels actes més tradicionals: la mostra de cultura popular, en què destaquen els solemnes balls locals. Amb l’acompanyament de la Cobla Sabadell, els grups de parelles van anar interpretant successivament el Ball de Veguers de Sant Joan, el popular Ball de Rams amb els gegants, que enguany han complert 40 anys de vida, els Bastoners, el Vals Jota i el Ball del Ciri. D’aquest en destacava que enguany els 12 balladors, homes i dones, han estrenat vestuari. La plaça Major, marc ideal per a aquest acte tradicional, es va omplir d’espectadors que no es van perdre detall de les evolucions dels dansaires.

Els actes programats des de dimecres (amb la Festa de la Cabra d’Or) han tingut una altíssima resposta de públic. Esdeveniments tan diversos com concerts, cercaviles, espectacles i activitats lúdiques com la tirolina al pantà del Molí Nou han omplert diferents espais del municipi.

Avui, Festa de l’Arbre Fruiter

Aquest dimecres es farà el tancament del programa amb tota una jornada d’actes al voltant de la centenària Festa de l’Arbre Fruiter. A partir de les 10 del matí, el Parc Municipal acollirà el concurs de dibuix infantil Miquel Lerín-María Vilardell, a les 11 s’hi faran jocs infantils, i a les 12 començarà un itinerari guiat historicobotànic, que serà pròpiament l’acte de celebració de la declaració del Parc com a BCIL.

La tarda arrancarà amb uns Tastets de Cultura, a les 6, situats en tres racons de la zona superior del llac del Parc Municipal. Inclouran l’actuació de la cantant Namina acompanyada de Pep Gol; un recital de la poeta Neus P. Cirera; i una actuació de la formació del Campus Musical del Moianès de Joventuts Musicals.

A les 7 començarà la Festa de l’Arbre Fruiter i homenatge a la vellesa, que enguany presidirà Àurea Autet, metgessa de Moià especialista en psiquiatria, i directora de la Divisió de Salut Mental a la Fundació Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa.

Abans dels parlaments s’ha programat la plantada de l’arbre, i tot seguit hi haurà l’actuació de la cantant Magalí Sare, a la part de baix del Parc Municipal. L’acte s’acabarà amb l’Himne de l’Arbre Fruiter musicat per Enric Morera i amb lletra de Joan Maragall. Enguany Magalí Sare en farà la interpretació́ i l’arranjament.