Santa Maria d’Oló encara la recta final de les obres del nou Centre Recreatiu. La reforma integral que ha de convertir l’antic teatre en un espai polivalent dedicat a les entitats avança a bon ritme i si no hi ha cap imprevist les obres, que van començar a la tardor, s’enllestiran a mitjan mes de setembre. Ara els treballs se centren en les instal·lacions.

És un edifici municipal d’estil noucentista del 1940, inclòs en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, que incloïa un antic teatre que estava en desús perquè no complia la normativa. Els usos per als quals s’ha plantejat el nou equipament, al centre de la població, estan enfocats cap al teixit associatiu i cultural del municipi.

Segons l’alcalde, Xavier Baraut, les obres avancen a bon ritme però «s’han endarrerit una mica» pel retard en el proveïment de material. Tot i així, «comptem que a mitjan de setembre estigui acabat i ja es pugui obrir», assegura. A partir d’aquest moment, segons Baraut les entitats ja podran anar-s’hi traslladant «de mica en mica a mesura que es puguin anar adaptant els espais». Pel que fa a l’Escola de Música, està previst que aquest curs vinent s’hi traslladin les classes. El nou espai també preveu acollir la ràdio local i altres entitats com el Moviment Júnior. Els treballs han suposat l’enderroc de pràcticament tot l’edifici, que només han conservat la façana noucentista. Ara, les obres se centren en les instal·lacions i s’estan acabant d’enllestir els treballs de fusteria exterior i els terres.

Amb el nou equipament, les entitats del municipi disposaran d’un espai nou i adaptat a les necessitats actuals i el poble guanyarà un cèntric espai per activitats culturals i socials. Amb la reforma integral de l’equipament, la planta baixa tindrà un despatx, tres sales i un espai polivalent que serviran per acollir l’activitat de l’Escola de Música. A la mateixa planta s’ubicaran dues sales de reunions per a les entitats. Al pis superior, hi haurà un espai per als estudis de ràdio. La primera planta també tindrà una zona de reunió per als monitors del cau i dues sales polivalents per als infants, que tindran accés al terrat.

El nou Centre Recreatiu permetrà agrupar les activitats socials i culturals del municipi en un mateix espai on les entitats podran fer xarxa i donar vida a l’històric espai.