Calders acollirà el 15 d’octubre Calders Caldaus Juga, un festival de jocs de taula modern. Si bé l’esdeveniment ja s’havia celebrat altres anys, ho havia fet inserit dins dels actes de la Festa Major, i els darrers anys marcat per les restriccions derivades de la pandèmia. Enguany, l’associació Caldaus aposta per donar-li volada pròpia en format festival, multiplicant les activitats.

L’esdeveniment ocuparà tota la jornada, des de les deu del matí dins a les set del vespre. Està previst que les activitats es desenvolupin entre la plaça Major i el centre cívic, indret on s’ubicarà la sala de jocs, el cor de l’esdeveniment, amb una vintena de taules on es podrà accedir a la ludoteca de l’associació, s’impartiran tallers per aprendre jocs i es posarà a disposició de qui ho vulgui taules obertes per proposar o apuntar-se a partides. Hi haurà altres activitats com una exhibició d’escacs, taller d’iniciació ràpida als jocs de rol, jocs tradicionals i d’habilitat a l’exterior, botiga de jocs, un espai de venda i intercanvi de jocs de segona mà, una rifa i la possibilitat de menjar i beure durant tota la jornada. 

L'objectiu de l'entitat organitzadora és oferir un ventall de propostes prou ampli per tal que tots els participants puguin trobar la proposta més adient, des de les persones més avesades a jugar i que cerquen jocs exigents, fins el públic familiar que juga de forma ocasional i fins i tot persones que desconeixen el món dels jocs de taula moderns. 

Caldaus, l'entitat organitzadora, és una associació sense ànim de lucre dedicada a la promoció, difusió i reconeixement dels jocs de taula modern, un sector que en els darrers anys ha viscut una eclosió que han multiplicat el nombre de professionals, esdeveniments i públic interessat per aquesta forma de cultura lúdica. 

Caldaus Juga 2022 vol ser un punt de trobada tant per al públic com per a clubs, botigues i autors i esdevenir el referent lúdic de la Catalunya Central. Enguany comptaran amb la participació, entre d'altres, de l'autor Ferran Renalias, el club i editorial Snafu, les editorials Devir i Mercurio o les associacions Osona Juga, Random Rol, Meeple Groc, el club d'escacs Artés i Susurros del Bosque Viejo.