L'exconseller Raül Romeva s'ha desplaçat aquest matí fins al Moianès per conèixer de primera mà el projecte educatiu de les Zones Escolars Rurals (ZER) a la comarca. Durant la seva estada, l'actual vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030 d'Esquerra Republicana ha assistit en una taula rodona sobre aquest model educatiu i ha visitat diferents centres educatius.

Castellterçol ha donat tret de sortida a la matinal amb una taula rodona en què ha participat la ideòloga del projecte d'escoles rurals, Montse Castanys. La conversa ha girat entorn dels orígens de la zona escolar rural del Moianès i del canvi de paradigma educatiu que va suposar. En aquesta s'hi han sumat membres de la comunitat educativa de la comarca i alguns representants polítics del territori com els alcaldes de Moià i Collsuspina, Dionís Guiteras i Oriol Batlló; i les regidores d'Educació de Castellcir i l'Estany, Elisabet Blaya i Maite Almodóvar.

Després de la trobada, Romeva s'ha desplaçat a Castellcir per visitar l'Escola La Popa, embrió del projecte educatiu ZER. La directora del centre, Eia Vilardell, ha estat l'encarregada d'acompanyar l'exconseller durant la visita en què s'ha tractat sobre els canvis que han anat realitzant les escoles rurals i l'adaptació al creixement dels centres educatius i dels municipis. Romeva ha pogut conèixer com serà el projecte del nou edifici que inclourà llar d'infants. L'equipament escolar està previst que estigui enllestit l’any vinent.

Seguidament, ha estat el torn de l'Escola Els Ventets de Collsuspina que en el seu model educatiu de 0 a 12 anys ha integrat aquest curs l'escola bressol. La visita ha anat a càrrec del director de l'escola, Carles Prat i el director de la ZER Moianès Llevant i de l'Escola de l'Estany, Toni Comajoan.

Les diverses trobades que han tingut lloc al llarg de la jornada s'inclouen en el marc de visites que Raül Romeva desenvolupa al llarg del territori català per conèixer projectes i iniciatives d'entitats, empreses, associacions i col·lectius en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 (ODS).