Calders acollirà demà Caldaus Juga, un festival de jocs de taula modern. L’esdeveniment ocuparà tota la jornada, des de les deu del matí dins a les set del vespre, amb activitats entre la plaça Major i el centre cívic. En aquest punt és on s’ubicarà la sala de jocs, el cor de l’esdeveniment, amb una vintena de taules on es podrà accedir a la ludoteca de l’associació, s’impartiran tallers per aprendre jocs i es posarà a disposició de qui ho vulgui taules obertes per proposar o apuntar-se a partides. Hi haurà altres activitats com una exhibició d’escacs, taller d’iniciació ràpida als jocs de rol, jocs tradicionals i d’habilitat a l’exterior, botiga de jocs i un espai de venda i intercanvi de jocs de segona mà.

L’objectiu de l’entitat organitzadora és oferir un ventall de propostes prou ampli per tal que tots els participants puguin trobar la més adient, des de les persones més avesades a jugar i que cerquen jocs exigents, fins al públic familiar que juga de forma ocasional i fins i tot les que desconeixen el món dels jocs de taula moderns.

Caldaus Juga 2022 vol ser un punt de trobada tant per al públic com per a clubs, botigues i autors i esdevenir el referent lúdic de la Catalunya Central. Enguany comptarà amb la participació, entre d’altres, de l’autor Ferran Renalias, el club i editorial Snafu, les editorials Devir i Mercurio o les associacions Osona Juga, Random Rol, Meeple Groc, el club d’escacs Artés i Susurros del Bosque Viejo.