Moià completa l’ampliació del cementiri municipal amb un nou bloc de nínxols

Abans de l’execució del projecte que ara s’ha enllestit només en quedaven cinc de disponibles, que ara s’han ampliat amb 33 més

El nou bloc de nínxols que s'ha construït al cementiri Moià

El nou bloc de nínxols que s'ha construït al cementiri Moià / AJUNTAMENT DE MOIÀ

Redacció

Moià ja disposa de més espai d'enterraments al cementiri, un servei que s’havia convertit en una necessitat amb una certa urgència. El consistori ha enllestit els treballs d'ampliació, que ha permès dotar el recinte d'un total de 33 nínxols nous i més espais auxiliars, com noves osseres i un nou àmbit per guardar la maquinària de treball.

L’obra executada ha seguit les característiques de l’espai ja existent i, per tant, no s’han introduït canvis en el material i sistema de tancaments i es repeteix la mateixa tipologia que a la resta del cementiri: amb parets d’obra de fàbrica arrebossades i pintades de blanc, i coberta inclinada a una aigua de teula àrab. D’aquesta manera, quan una persona se situï al centre del recinte del cementiri, tindrà la mateixa visió per tots els costats.

El nou volum de nínxols, just darrera el mur de pedra existent, fa que des de l’exterior del recinte del cementiri aparegui una paret vertical per sobre d’aquest mur. La intervenció s’ha materialitzat a l’espai del costat esquerre de l’entrada al recinte, l’única zona del mur que no tenia nínxols per la seva cara interior. El bloc de nous nínxols que ara s’hi ha alçat estan repartits en tres plantes i també s’ha habilitat una nova sala per guardar la maquinària, i s’ha adequat la que hi havia fins ara amb aquesta funció per a les noves osseres.

Fins ara, l’espai lliure interior del cementiri, que està situat al carrer de l’Esport, quedada dividida en dues zones, una amb 6 illes de nínxols i l’altra que està destinada a fosses comunes i un espai per columbaris al centre. Al llarg del temps s’han anat fent obres d’ampliació de nínxols i osseres, l’última de les quals va ser l’any 2014, amb l’execució de 24 nínxols a l’última illa que estava inacabada. Abans del projecte que ara s’ha executat la situació era que només quedaven 5 nínxols buits, el que va portar al consistori a projectar una ampliació de l’espai per poder donar cobertura als propers enterraments.

El pressupost per a la construcció dels nous nínxols i les millores al cementiri de Moià ha estat de prop de 45.000 euros.

Subscriu-te per seguir llegint