Moià presenta una programació de Setmana Santa amb molta arrel tradicional

Dissabte es podrà escoltar ‘El messies de Händel’ i la processó de Divendres Sant exposarà els misteris a la plaça Major

Un dels misteris de la processó de Moià en una edició anterior

Un dels misteris de la processó de Moià en una edició anterior / ARXIU/CIC MOIÀ

Redacció

Moià enceta aquest dimecres una programació de Setmana Santa molt marcada per la tradició i que es perllongarà fins Divendres Sant. Aquest 29 de març, a l’església parroquial s’inicien els actes religiosos amb el Triduum dels Dolors, que es repetirà dijous i divendres, tots tres dies a les 7 de la tarda.

Ja dissabte, la mateixa església parroquials serà l’escenari del concert de El messies de Händel, que interpretaran la Polifònica de Puig-reig i Camerata Bacasis. Serà a les 8 del vespre i se’n poden adquirir les entrades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i al portal web entrapolis.com.

El programa moianès es desplaça ja llavors fins al Dijous Sant (6 d’abril), quan tindrà lloc l’acte més arrelat d’aquestes festivitats, la sortida dels Armats, a la plaça Major a les 9 del vespre. El cos farà les seves evolucions coreogràfiques, com son la creu, el quadre, el tirabuixó, el rellotge i la cadena i l’esgrima.

Finalment, Divendres Sant sortiran els passos de la processó, recuperada ja fa uns anys, juntament de nou amb els armats. S’iniciarà a les 9 del vespre des de l’església parroquial, passarà pels carrers del nucli antic i els misteris acabaran exposats a la plaça Major. Com a cloenda s’interpretarà el Can de les agonies.