La cinetosi, o mareig per moviment, que es genera en els diferents mitjans de transport (no només en el cotxe) és un dels problemes més habituals quan viatgem. Per això és necessari seguir unes pautes i fer cas dels consells mèdics per viatjar sense preocupacions i problemes d'aquest tipus.

Encara que de forma més habitual són els nens els que pateixen aquest tipus de marejos en viatjar, tampoc és inusual en alguns adults. La cinetosi o mareig per moviment es produeix en els diferents mitjans de transport i és provocat per una estimulació excessiva de les estructures internes de l'oïda que regulen l'equilibri. Segons els casos pot provocar pal·lidesa, suor freda, nàusees amb i sense vòmits, agitació...

Per evitar aquests desagradables símptomes, que poden convertir un viatge de vacances en un autèntic malson pel qui ho pateix, és necessari seguir les recomanacions i consells que amb els anys han anat ajudant a les diferents persones que han patit marejos durant els seus viatges amb cotxe. L'organització de consumidors i usuaris (OCU) ens dóna algunes pautes de com actuar per prevenir-ho.

Com evitar el mareig

- Asseure's en el sentit de la marxa.

- Asseure's a la part davantera del cotxe.

- Mirar sempre endavant.

- Obrir la finestreta perquè entri aire fresc.

- Distreure't amb música o parlant.

- Realitzar parades si el viatge és llarg.

- Evitar menjars copiosos i alcohol abans del viatge.

- L'arrel del gingebre s'utilitza tradicionalment per les seves propietats contra les naùsees.

- Medicaments: Utilitzar antihistamínics de primera generació com la Biodramina o Cinfamar.

- Polsera contra els marejos: Són braçalets elàstics que tenen un botó rígid, col·locat tres dits sota el plec del canell, amb la intenció d'"estimular" un punt concret d'acupuntura, el P6, que segons la medicina tradicional xinesa, està relacionat amb l'origen de les nàusees.