El nou Sportswagon és l´Optima més funcional, amb una gran capacitat de càrrega i una sèrie de dispositius innovadors i útils que asseguren el millor ús possible de l'espai. Preparada per a l´ús diari, aquest nou sedan coreà és un dels models més elegants de la seva classe, amb la seva silueta llarga, neta i dinàmica. L´Sportswagon manté l'amplària (1.860 mm) i la longitud de la berlina (4.855 mm), però augmenta 5 cm en altura (fins a 1.470 mm) per allotjar un maleter més voluminós.

La capacitat de càrrega addicional en aquesta carrosseria familiar fa de l´Optima Sportswagon, un dels models més pràctics de la seva classe, amb un volum de càrrega de 553 litres després de la segona fila de seients, 48 litres més que l´Optima berlina. Un conjunt de dispositius altament ergonòmics en el maleter fan el cotxe més pràctic que molts altres familiars en el segment D. Entre ells, una xarxa de seguretat després dels seients posteriors o uns rails lliscants, que serveixen per fixar els objectes que podrien relliscar o rodar pel maleter. És relativament fàcil carregar objectes pesats gràcies a la vora de càrrega, plana i baixa, juntament amb la porta Smart Power Tailgate, que s'obre automàticament quan la clau intel·ligent hi és a prop. Un versàtil respatller posterior abatible és part de l'equipament de sèrie. Això permet carregar objectes llargs, com ara esquís, a través de la secció central, mentre dos passatgers poden estar confortablement asseguts en els seients laterals.

Quan s´hagi posat a la venda a Europa, l´Optima Sportswagon tindrà una gamma de motors de gasolina o dièsel que compleixen la normativa Euro 6, amb tracció davantera en qualsevol cas. La gamma de l´Optima Sportswagon tindrà l'1.7 CRDi dièsel o el 2.0 CVVL de gasolina, mentre que per a les versions GT hi ha disponible el potent motor 2.0 de Kia, turboalimentat i amb injecció directa de gasolina. Pel que fa a sistemes d'assistència a la conducció, podrà equipar dispositius com ara els de control de creuer adaptatiu, assistència de frenada d'emergència, manteniment de carril, reconeixement de senyals o detecció d'angle mort.

El Kia Optima Sportswagon estarà a la venda durant el quart trimestre del 2016 amb la garantia exclusiva de la companyia de 7 anys o 150.000 km de sèrie.