Maserati Quattroporte és tot un referent a l'exclusiu mercat de les berlines de luxe de caire esportiu. Des de 1963, data del llançament del model original, la firma del trident ha aconseguit impregnar tota la seva elegància i personalitat en un model que ara acaba d'actualitzar. Sobre la base de la sisena generació Quattroporte presentada fa poc més de tres anys, la marca italiana ha fet una encertada posada al dia estètica i d'equipament.

Rentat de cara

La imatge del Quattroporte es caracteritza per la renovada línia dels paraxocs, amb un perfil en negre mat. Un color que també es fa servir en els faldons laterals i els miralls retrovisores externs, lleugerament modificats en les seves línies per incorporar nous elements tecnològics. La part davantera també presenta noves formes, inspirades en el concept Alfieri i ja utilitzades en el SUV Llevant.

El quatre portes de Volvo incorpora una interessant novetat tècnica. Entre les sortides d'aire i el radiador del motor, s'ha inserit un Air Shutter regulat elèctricament. Es tracta d'un sistema que permet una òptima regulació de les temperatures dels líquids del motor i, al costat de l'optimització dels paraxocs davanters i posteriors, dels transportadors i el fons pla, es millora la resistència aerodinàmica del vehicle en un 10%.

A l'interior, a la zona central del redissenyat quadre de comandament, es troba un display d'alta resolució de 8,4 polzades. Aquesta àrea es caracteritza per un nou element en el qual s'han integrat de manera contínua el display, el nou climatizador i un nou i sobredimensionat túnel central. També la part inferior del quadre de comandament ha patit modificacions, presentant ara un doble selector de rotació per a la regulació del volum i els controls del sistema infotelemátic i el buit per al telèfon. El nou equip multimèdia és compatible tant amb els sistemes Apple CarPlay i Android.

Noves versions

Per a aquells que busquin de la màxima distinció, Maserati ha completat la gamma Quattroporte amb els nous acabats GranLusso i GranSport. S’ofereixen com a alternatives afegides als actuals models V6 (Quattroporte Dièsel, Quattroporte, Quattroporte S, Quattroporte S Q4), ambdues terminacions estan disponibles de sèrie, a elecció, en el GTS V8 Twin Turbo.

Com a element opcional el vehicle es pot equipar amb un nou paquet de sistemes avançats d'assistència a la conducció, format pel Adaptive Cruise Control amb Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning amb Advanced Brake Assist i Automated Emergency Braking. Combinat amb el paquet de sistemes d'ajuda a la conducció també es pot disposar, sota demanda, d’un nou sistema de telecàmares Surround View suplementàries.

La gamma de motoritzacions es manté i situa en un nivell alt al Quattroporte GTS, impulsat pel V8 Twin-Torbo 3,8 litres de 530 cv de tracció posterior i fabricat per Ferrari, capaç d'oferir un parell màxim de 710 Nm i aconseguir una velocitat màxima de 310 km/h i una acceleració de 0 to 100 km/h en un temps que amb prou feines arriba als 4,7 segons.

També està disponible el model V6 Twin-Torbo 3,0 litres de 410 cv de tracció posterior (Quattroporte S) o tracció integral (Quattroporte S Q4). I la gamma es completa amb el Quattroporte Dièsel. Totes les motoritzacions del Maserati Quattroporte estan equipades amb una caixa de canvi automàtica de 8 velocitats.