La tercera generación del Hyundai i30 ja és als concessionaris. El nou model es va presentar a mitjans de febrer i fa un pas endavant en imatge i qualitat per posicionar-se en un graó superior d’aquesta actualitzada gamma. Cal destacar l’aplicació de la tecnologia LED a les llums i els nous dissenys de les llantes d’aliatge. En matèria de dimensions, l'i30 creix fins als 4,34 metres de longitud, i també és més gran d’amplada (1,80 m) i d’altura (1,46 m) que el seu predecessor.

El resultat és notable pel que fa el volum de carrosseria, que el dota de més presència i li dóna més espai interior i confort per als ocupants del vhicle. Respecte la capacitat del maleter, és entre els 395 i els 1.301 litres. 26.

La sensació general de qualitat d'acabat també guanya amb un frontal interior més modern i un quadre de comandament que es pot equipar de manera opcional amb una pantalla flotant tàctil amb navegador de 8 polzades que integra totes les funcions de navegació, multimèdia i connectivitat. També duu un volant multifunció de 3 radis, ara amb més funcions. El control del climatizador i la temperatura està còmodament situat en la consola central i es maneja fàcilment amb els dials tradicionals i de ràpida lectura.

Seients climatitzats

Altres elements de confort de l'i30 són el sistema amb tres nivells de calefacció o ventilació dels seients, que també poden disposar d'una funció de memòria amb dues posicions programables i deu regulacions disponibles amb suport lumbar. El sostre solar panoràmic és una altra de les opcions atractives del cotxe.

Motor i potència

La gamma inicial de l'i30 compta amb quatre motoritzacions i cinc nivells de potència. En gasolina destaca la incorporació a la família T-GDI de l'1.4 litres de 140 cv, que acompanya a la versió de 120 cv. L'oferta dièsel compta amb el propulsor 1.6 en les seves variants de 95, 110 i 136 cv, aquesta última disponible, igual que l'1.4 T-GDI, amb el canvi de doble embragatge de 7 velocitats 7DCT.

L'i30 també es pot equipar amb un complet sistema de seguretat activa que inclou dispositius com el de Frenada autònoma d'emergència (AEB), Sistema actiu de canvi involuntari de carril (LKAS), Control de Creuers amb limitador de velocitat, Detector de fatiga del conductor, Sensors automàtic de llums Alerta de Tràfic posterior, l'avís de canvi de carril involuntari, el Sistema actiu de canvi de llums o el sistema autònom de frenat d'emergència (AEB) amb detecció de vianants.