Amb més d’1,1 milions d’unitats produïdes a tot el món, l’ASX s’ha convertit en la principal punta de llança del catàleg SUV de Mitsubishi. Un protagonisme que adquireix una importància especial a Europa, el segon mercat global per a aquest model de la firma dels diamants. Ara, Mitsubishi presenta un actualitzat ASX, que incorpora els nous codis estètics sota el concepte de «Dynamic Shield».

El nou ASX té un frontal renovat en el qual destaquen les dues peces cromadas situades sota els llums, així com el predomini del color negre a la part davantera del vehicle. Entre els detalls de l’exterior del cotxe, en destaca una antena del tipus aleta de tauró, unes redissenyades llandes de 18 polzades i els pilots posteriors amb tecnologia LED.

Tres motoritzacions

Un dels factors que més s’agraeixen a l'hora de decidir-se per un vehicle és la lògica d’alternatives d’elecció davant les quals s'enfronta l'usuari. I en aquest cas, en Mitsubishi ho tenen més que clar. L'oferta s'estructura entorn d'una distribució lògicade motoritzacions que destaquen pel seu nivell òptim de prestacions i eficiència.

La principal novetat se centra en l’arribada del turbo diésel 160 Di-D de 114 cv. Un propulsor equipat amb un canvi manual de 6 marxes i el sistema de parada automàtica Stop & Go, pel qual la marca anuncia un consum ajustat de només 4,6 litres als 100 km i unes emissions de CO2 de 119 gr/km. El 160 Di-D també es pot associar a sistemes de tracció davantera o a les quatre rodes. En el motor més alt de l'oferta dièsel es manté el 220 Di-D de 150 cv amb una transmissió automàtica de 6 velocitats i tracció 4x4. En gasolina té una única versió de 117 cv equipada amb una caixa de canvi manual de 5 velocitats i tracció davantera.

Challenge, Motion i Kaiteki

La gamma s’estructura, a més, al voltant dels acabats Challenge, Motion i Kaiteki. Des del nivell més bàsic es disposa d’una completa dotació de sèrie que inclou 7 coixins de seguretat (amb el de genoll per al conductor inclòs), sensors de pluja per a l’eixugaparabrises i d’engegada automàtica dels llums, alçavidres elèctrics a les 4 portes, llantes d’aliatge de 16 polzades, climatizador automàtic, retrovisors elèctrics i calefactables i control de creuer, entre molts altres elements.

Pel que fa als preus oficials del Mitsubishi ASX es poden trobar a partir de 21.100 euros el model de gasolina i des dels 23.550€ el model dièsel menys potent, tots dos amb l’acabat Challenge i tracció davantera. En tots dos casos, cal sumar -hi 1.000 euros per accedir al model Motion o 4.600€ si es vol accedir al model més equipat, el Kaiteki. Unes xifres de tarifa que es veuen considerablement rebaixades amb les campanyes promocionals i de finançament que deixen en 15.900 euros el preu d’accés a la gamma.