El nou Opel Insignia Sports Tourer està en forma. Ofereix les línies esportives d’un cupè gran, és ample, i conté els elements de seguretat que qualsevol model d’aquesta gamma ha de tenir. La segona generació de l’Insignia impressiona per les seves línies, un volum de maleter que s’ha ampliat fins als 1.640 litres de capacitat -100 litres més que el seu predecessor-, i per les solucions d’alta tecnologia.

Tecnologia d’avantguarda

Els sistemes que incorpora el nou Opel Insignia per ajudar el conductor són l’innovador sistema d’il·luminació IntelliLux led, la pantalla d’informació Hud (head-up display), la càmera de visió 360 graus, i l’assistent de manteniment de carril, amb correció automàtica de la direcció i alerta del canvi involuntari de carril, entre altres prestacions.

El nou Insignia arriba amb la connectivitat de primera classe típica d’Opel, que ofereix la integració dels smartphones i noves funcions d’Opel OnStar, que és l’assistent personal que permet als ocupants del vehicle fer una reserva d’hotel o buscar aparcament. Incorpora, a més, el sistema multimèdia IntelliLink, compatible amb Apple CarPlay i Android Auto. A més, el punt d’accés wifi 4G/LTE inclòs en els serveis OnStar permet connectar fins a set dispositius simultàniament.

Una altra característica del nou Opel Insignia és que pesa 200 quilos menys que el model anterior, depenent del motor i els acabats. Això s’ha aconseguit gràcies a l’ús de materials lleugers. Els seients inclouen regulació elèctrica i de forma opcional, massatge o ventilació per al conductor. Per altra banda, és el primer model d’Opel amb capó actiu, és a dir, que s’eleva si xoques amb un vianant.

Elegant i esportiu

Tot i que les dimensions exteriors han crescut (fa gairebé 5 metres de llarg), el cotxe té un aspecte més elegant, esportiu i àgil. Augmenta la distància entre eixos i redueix el voladís davanter. A darrere, sobresurten lleugerament els llum led, amb un disseny en forma de doble ala. A part de ser més elegant i esportiu, també és més pràctic: el maleter, per exemple, es pot obrir i tancar sense haver de tocar el cotxe, només detectant un moviment del peu sota el paraxocs.

Gamma de motors

El nou Sports Tourer està a la venda amb una àmplia gamma de motors turboalimentats de gasolina i de dièsel, juntament amb caixes de canvi d’última generació. Una novetat és la caixa de canvis de vuit velocitats, que d’entrada només està disponible juntament amb tracció total intel·ligent.