Amb el CX-3, Mazda ofereix una atractiva i assequible porta d’accés al sector dels crossover, ara tan de moda. Es tracta d’un model amb tot allò necessari per posicionar-se al capdavant d’aquest mercat des del seu llançament malgrat la dura competència. El seu atractiu disseny, un equipament generós i tecnològic, un interior ampli i còmode, una gran facilitat d'ús, motors potents i eficients, i un polivalent comportament, el situen com un rival dur.

La filosofia de disseny Kodo dota el CX-3 d’un aspecte exterior elegant i esportiu amb unes formes poderoses però afilades, mentre que l’interior transmet una gran sensació de qualitat i sofisticació. L’habitacle també destaca per oferir una gran versatilitat, gràcies a un generós espai que contrasta amb les compactes dimensions de la carrosseria: 4,28 metres de longitud, 1,77 m d’amplada i 1,55 m d’altura. A més, ofereix un generós maleter de 350 litres, ampliable a 1.260 si s’abaixen els respatllers posteriors.

La gamma 2017 del CX-3 ofereix les millores en el comportament i el confort amb la tecnologia G-Vectoring Control (GVC) com a part del seu equipament de sèrie. El GVC ajusta el parell del motor en resposta als moviments del volant, i optimitza la càrrega que rep cada roda. D’aquesta manera, millora l’adherència i la resposta del vehicle en els girs, alhora que facilita un comportament més suau i eficient.

Mazda també ha ampliat les avançades tecnologies de seguretat i-Activsense del CX-3. Un conjunt de sistemes que inclou llums LED adaptatius, assistència a la frenada en ciutat, frenada d’emergència (SBS) que detecta vehicles i obstacles davant del cotxe emprant la càmera de visió davantera, reconeixement de senyals de trànsit i detector de fatiga. Es mantenen altres tecnologies ja disponibles com el Control de creuer adaptatiu (MRCC), el Control d’angle mort (BSM) amb Alerta de trànsit posterior (RCTA) i el Sistema d’alerta de canvi involuntari de carril (LDWS).

La gamma del CX-3 té tres alternatives de motors; un 2.0 Skyactiv-G de gasolina amb 120 i 150 cv de potència i un 1.5 Skyactiv-D dièsel de 105 cv. Poden anar lligats a un canvi automàtic i amb tracció a dues o quatre rodes. A més, disposa de tres nivells d’acabat: Style, Style+ i Luxury.

Els preus de la gamma CX-3 parteixen dels 17.300 euros de la versió Style equipada amb el motor gasolina 2.0 de 120 cv amb tracció davantera.