Seat manté la seva ofensiva de producte i llança el nou Ateca FR, la versió més esportiva del SUV compacte, que es presentarà al Saló de Barcelona (de l’11 al 21 de maig). L’acabat FR se suma als actuals Reference, Style i Xcellence, se situarà per sobre d’aquest últim i oferirà un més bon equipament i un ambient més esportiu i dinàmic.

L’estètica de fora i de dins

Exteriorment serà fàcilment reconeixible per la presència del logo FR al frontal i a la part posterior, així com per les barres del sostre i els marcs de les finestretes de color negre. A més, a la part davantera hi ha una graella de disseny específic de color negre brillant, i també el para-xocs exclusiu FR del mateix color de la carrosseria. Els llums antiboira davanters són de led i donen un aspecte exclusiu al vehicle. Les llantes d’aliatge de 18 polzades Performance criden molt l’atenció des de la perspectiva lateral, des d’on també s’aprecien els passos de roda i els faldons laterals -amb motllura d’alumini- pintats del mateix color que la carrosseria.A darrere, el vidre va emmarcat per uns alerons laterals de color negre i un de superior del mateix color que la carrosseria. El para-xocs posterior, també amb disseny FR exclusiu, està pintat igual.

Els canvis no només es limiten a l’exterior. Per dins, el logo FR també hi és present a les portes i al volant esportiu multifunció folrat de cuir amb costures vermelles i insercions de color negre brillant. Els seients esportius de sèrie estan entapissats en Alcantara, i si es vol poden ser de cuir. Pel que fa als pedals, són d'alumini.

Equipament

L’Ateca FR no només és el més esportiu, sinó també el més equipat. Ofereix els sistemes d’assistència a la conducció més avançats, així com l'última tecnologia en connectivitat. Destaca com a equipament de sèrie addicional a l’acabat Xcellence el sistema Full Link, Seat Navi System -que inclou pantalla tàctil de vuit polzades, dues entrades USB, sons format MP3 i WMA, dues targetes SD, presa Aux-in, vuit altaveus i reconeixement de veu-, Top View Camera (Càmera 360º), obertura del portamaletes elèctric amb pedal virtual, assistent d’aparcament automàtic, sensor de pàrquing davanter, control de creuer adaptable, detecció de l’angle mort i alerta de trànsit. A més, estarà disponible opcionalment, per als motors 4Drive, el nou control de xassís adaptable, que situa l’Ateca com la referència dinàmica del seu segment.

Elevada potència

La versió FR tindrà els motors més potents de què disposa la gamma, amb propulsors de gasolina i també dièsel EU6 que van des dels 150 fins als 190 CV, combinats amb transmissions manuals o DSG, i també opció de tracció a les quatre rodes. A més a més, a partir d’ara els conductors també podran optar per un nou motor: estarà disponible en la gamma Ateca el 2.0 TSI de 190 CV 4Drive amb canvi DSG.