La Direcció General de Trànsit estudia modificacions per actualitzar els exàmens del carnet de conduir, com incloure vídeos de situacions de risc en la prova teòrica o que a la part pràctica l'aspirant hagi de seguir les instruccions d'un navegador.

Són algunes de les novetats que Trànsit ja està estudiant i que el seu màxim responsable, Gregorio Serrano, ha apuntat a la comissió de Seguretat Viària del Congrés, on ha detallat les línies generals d'actuacions de la DGT per a aquesta legislatura, en la qual aquest departament planeja canvis en els exàmens de conduir.

Així, Serrano ha avançat que Trànsit es planteja la introducció en la prova teòrica de l'emissió de vídeos sobre situacions de risc en la conducció sobre les que l'alumne hagi de triar la millor manera d'actuar.

Un canvi que s'emmarca en el repte que el 2018 totes els exàmens teòrics siguin igual, estiguin informatitzats i no existeixi el paper, amb la finalitat d'evitar la "picaresca", les "trampes" i que es finalitzi amb la "memorització "de les 19.500 preguntes que formen part de la base de dades dels exàmens.

A més del teòric, Serrano també ha avançat que el seu departament vol retocar l'examen pràctic, de manera que l'examinador li podrà indicar a l'aspirant que introdueixi una adreça en un GPS i segueixi les instruccions al volant per arribar a aquest destí.

Serrano ha indicat que el 60 per cent dels alumnes aprova el teòric, si bé finalment un 52 per cent no supera l'examen pràctic, una situació que, ha dit, "col·lapsa el ritme" d'alguns centres d'exàmens.